Pure Energie energieleverancier Vergelijk alle pakketten en bespaar tot €130


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij interesse in energieleverancier Pure Energie? Op onze tool doorzoek je alle pakketten, contracten en welkomstkortingen van juli 2024. A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt direct het goedkoopste Pure Energie pakket dat aansluit bij je verbruikt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Jij checkt alle speciale aanbiedingen die je niet via de website van Pure Energie kan activeren.

Alle leveranciers

Alle erkende partijen vergelijken. Van Eneco tot UnitedConsumers.

Bekijk het goedkoopste pakket

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €255 per jaar.

Razendsnel overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Pure Energie energiepakket afsluiten

Kan jij overstappen en wil jij het goedkoopste energiepakket van Pure Energie? Dat gaat zonder moeite middels de vergelijker op onze website. Vul je postcode, energiegebruik en ander zoekwensen in. Aan de linkerkant vind je “Pure Energie”. Zo zoek je ogenblikkelijk het voordeligste contract dat rijmt met jullie behoeften. Let op: kijk niet alleen naar de kosten per kWh en m3. Houd ook rekening met vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten. Tevens is het verstandig te kijken naar de korting voor nieuwe klanten. Voor sommige energiepakketten kan dit oplopen tot €225 voordeel (lees ook verder over Oxxio of NLE).

Gas en stroom van Pure Energie vergelijken (tarieven juli 2024)

Pure Energie is een landelijke verstrekker van zowel gas als elektriciteit. De energieleverancier verkoopt contracten voor elk type huishouden. Vanzelfsprekend het modelcontract, pakketten met een variabel of vast tarief, en abonnementen met looptijden tussen 1 en 5 jaar en onbepaalde tijd. Ons advies: stap over naar het vaste tarief in combinatie met een 1-jarig contract. Concreet is elke jaar overstappen interessant. Onderaan de streep ben je dan het goedkoopste uit! Wil jij je ook aanmelden bij Pure Energie? Begin dan met onze vergelijker, en stap à la minute over naar het goedkoopste stroom- en gas pakket. Weet je niet precies wat je verbruikt? De onderstaande tabel kan je helpen.

Soort woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³
Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 600 m³
2 bewoners 2.375 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.550 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 1.975 m³

Overstappen naar Pure Energie

Heb jij voor het eerst een nieuw huis gekocht? Voor nieuwe huizen is de regel: afsluiten en leveren. Ben jij al gebonden aan een Pure Energie energiecontract, en ga ergens anders wonen? Dan kun je dit eenvoudig kenbaar maken aan de klantenservice. De medewerker verzorgt de wijziging in het adressenbestand. Loopt jouw stroom en gas bij een andere leverancier, en wens je een overstap naar Pure Energie? Dan moet je eerst het oude contract opzeggen. Je nieuw gekozen aanbieder van stroom en gas kan jou daarbij helpen.

Contract opzeggen
Ga je Pure Energie opzeggen? Raadpleeg de klantenservice (online of telefonisch), of gebruik de opzegbrief hiervoor. Controleer altijd de opzegtermijn in het contract en een boete bij het stoppen van het contract voor de einddatum (zoals in Beverwijk, Heerlen en Renkum).

goedkoopste energiecontract van Pure Energie

 1. Geef jouw postcode door
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Aanbieding Pure Energie met welkomstbonus

Logischerwijs stap jij het liefst over naar de sterkste Pure Energie aanbieding van juli 2024. Of jullie kiezen voor kortlopend contract, of kiest voor een lange periode (3 jaar), er is vaak wel iets te besparen met korting. Deze korting heet in de volksmond de “welkomstkorting”. Dit bedrag (overstapbonus) varieert tussen de €85 – €280 (ligt aan het type contract). De actuele welkomstbonus gaat weer van je jaarrekening af. Het is dus geen gek idee om elk jaar opnieuw je energie te vergelijken. De beloofde welkomstbonus Pure Energie in juli 2024 is zeker de moeite waard. Stap vandaag nog over. Gebruik onze vergelijker, voer jouw verbruik in, en vergelijk de bekende Pure Energie energiepakketten voor de beste aanbieding. Vergeet niet: de bonussen zijn voor overstappers (nieuwe klanten). Huidige klanten kunnen vaak wel profiteren van korting op het stroom- en gas tarief.

energieleverancier-pure-energie

Huidige stroom en gas contracten

 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten van Pure Energie en bespaar op licht en gas!