Energieleveranciers Renkum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Renkum vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel tijdelijke aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij bijv. Eneco en HVC kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en probleemloos. Op de site doorzoek jij bruikbare gegevens en adviezen voor het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Renkum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Renkum? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en postcode. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien hanteren enkele maatschappijen een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €125 tot €200. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Best.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een aanzienlijk ingewikkelde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Renkum juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Hierna volgt een tabel met beschikbare energiecontracten. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Moeite bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Hierna vind jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 675 m³
2 personen 2.450 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 1.925 m³

Alle pakketten

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Energieflex tot aan NLE.

Een lagere energierekening

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €355 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Renkum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. D.m.v. onze zoekmachine kun jij meteen energieprijzen Renkum vergelijken. Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in, en zoek probleemloos de goedkoopste maatschappij. Meer details over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in de merkpagina. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en vergelijk binnen no-time de beste of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Klooster Lidlum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Renkum?

 1. Geef jouw postcode door (Gelderland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Renkum juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Renkum? Hieronder bekijk je een aantal van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, Eneco en ook Qurrent, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE gerekend met een verbruik van 2000 kWh tot 4050 kWh stroom en 1100 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: controleer altijd de condities van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Renkum. Zodra je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde maatschappij. Daarin tref je afgesproken prijzen en condities (bijvoorbeeld aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Dat huidige contract wordt stopgezet. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe energiemaatschappij. In de regel moet dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstap. De toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Renkum. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Voorts krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “stroom van Enduris“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken manieren zijn wind en zon (stroom). Veel leveranciers hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Renkum.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Remeha, Nefit, AWB, Atag of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Gelderland.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Renkum

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Renkum en bespaar op gas en licht!