100% onafhankelijk vergelijken

Exclusieve actie aanbiedingen

Hulp bij zorgeloos overstappen

Afsluiten in 5 minuten geregeld

Actuele energieprijzen vergelijken

Actuele energieprijzen vergelijken doet u aan de hand van de gebruiksvriendelijke energie vergelijker. Verschillende energieleveranciers hanteren ook verschillende energieprijzen. U zult zien dat de verschillen in energieprijzen best groot kunnen zijn. Waarom hanteren ze allemaal zulke verschillen energieprijzen? Dat heeft verschillende redenen, zo hebben bijvoorbeeld online energieleveranciers niet de kosten die de grote bekendere leveranciers hebben. Denk hierbij aan de huur van grote kantoorpanden, honderden medewerkers en natuurlijk energiekosten voor verlichting, stroom, gas en water natuurlijk. Online energieleveranciers zijn gestart vanuit een online onderneming en kunnen dit daarom kleinschalig houden. Om die reden kunnen zijn de energie ook veel goedkoper aanbieden.

Energieleveranciers vergelijken

Het vergelijken van de verschillende nuts diensten komt steeds vaker in het nieuws. Een van de voornaamste reden hiertoe is dat het een vrij gemakkelijk is om hierop geld te besparen. Met het gemak van het internet is het voor iedereen een stuk gemakkelijker geworden om een vergelijking te maken tussen de verschillende Nederlandse energieleveranciers. Dankzij de liberalisering van de energiemarkt, dat in 2004 plaatsvond, zijn er meerdere spelers op de markt gekomen. Zo zijn er uiteraard de gevestigd partijen maar nu dus ook de budget spelers.

De relatief nieuwere spelers op de energiemarkt maken gebruik van dezelfde infrastructuur als de gevestigde partijen. Hierdoor is het kwaliteit uiteraard van hetzelfde niveau alleen bieden zij een lagere prijs aan door de marge lager te houden. Hierdoor is het steeds interessanter geworden om de verschillende energieleveranciers te vergelijken. Bij het overstappen naar de nieuwe energieleverancier is het aan te raden om zelf een keer op te schrijven wat de huidige meterstand is.

Energieleveranciers gaan ervan uit dat de klant niet elk jaar zal overstappen maar juist door goed uit te kijken naar de verschillende mogelijkheden kan er een aanzienlijk bedrag bespaard worden. Ook is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheden met betrekking tot langdurige contracten. Vergelijken van gas en stroom loont dus.