Energieleveranciers Heerlen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Heerlen vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel exclusieve kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij o.a. Eneco of Leon Zeewolde ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en rap. Op deze pagina doorzoek jij functionele aanwijzingen en handreikingen bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Heerlen

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Heerlen? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energiekosten. Dat beslaat slechts deels de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook geven sommige bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €125 – €195. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken s-Heerenbroek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met best een flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Heerlen juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een resultatenpagina met de meest voordelige energieleveranciers. Jij kiest vlug de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten geregeld. Tips gebruiken bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 725 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.700 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.500 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.100 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Qwint.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €495 per jaar.

Probleemloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Heerlen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door onze tool kunnen jullie vlug energieprijzen Heerlen vergelijken. Voer je adres plusenergieverbruik in en selecteer onmiddellijk het goedkoopste contract. Meer details over een bepaald pakket? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en signaleer vlug de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Beerzerveld afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Heerlen?

 1. Voer jouw locatie in (Limburg)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Heerlen juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Heerlen? Onder dit stukje lees je een opsomming met gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Essent, Greenchoice, NLE, Eneco en ook Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2300 kWh t/m 2550 kWh stroom en 950 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben jij er verantwoordelijk voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: check zeker even de kleine lettertjes van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Heerlen. Nadat het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe maatschappij. Aan de hand daarvan zie je de prijzen en kleine lettertjes (denk aan regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw huidige contract zal worden opgezegd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf in de regel het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande maatschappij. Doorgaans moet dit enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, echter soms ook tot een paar dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” aanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Heerlen. Je ontvangt hiervan een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Ook krijg je een eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “RENDO Netwerken oversluiten“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante manieren zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De organisaties kopen deze zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Heerlen.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Limburg.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw energieconsumptie reduceert kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Heerlen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Heerlen en bespaar op gas en licht!