Essent energieleverancier Vergelijk alle pakketten en bespaar tot €115


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Alles weten over de energieleverancier Essent? Via onze tool doorzoek je de meest interessante welkomstkortingen van juni 2024 met bijhorenden contracten/pakketten. Vandaag nog van start met energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft snel het goedkoopste Essent pakket dat geschikt is voor jullie eisen. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en zonder problemen. Jij checkt alle tijdelijke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij Essent kan regelen.

Alle aanbieders

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Eneco tot Qurrent.

Makkelijk besparen op energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Je bespaart zo €235 per jaar.

Gelijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Essent energiepakket afsluiten

Mag je overstappen en heb je voorkeur voor het goedkoopste energiepakket van Essent? Dat gaat zonder moeite aan de hand van de vergelijker op deze site. Voer je adres, gas & stroomverbruik en additionele wensen in. Klik links op het merk “Essent”. Jij ziet nu onmiddellijk het betaalbaarste contract dat aansluit bij jullie behoeften. Tip: beperkt je niet tot een tarief voor verbruikt stroom + gas. Check ook aspecten als verbruikskosten, vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie. Vergeet daarnaast niet de welkomstkortingen. Voor sommige energiepakketten loopt dit op tot wel €210 korting (check ook Energieflex of E.ON).

Stroom en gas van Essent vergelijken (tarieven juni 2024)

Essent is een erkende aanbieder van gas en stroom. Deze energiemaatschappij verkoopt contracten voor elk type huishouden. Denk aan een modelcontract, pakketten met een variabel of vast tarief, de (meer) jaarcontracten voor 1 tot 5 jaar en onbepaalde tijd. Advies: ga eerst voor een vast tarief het liefst met een eenjarig contract. Eigenlijk vindt er elk jaar een overstap plaats. Want op die manier is dat het voordeligst! Vandaag nog aanmelden bij Essent? Vul jouw gegevens in, en stap rap over naar een voordelig stroom- en gas pakket. Weet je niet precies wat je verbruikt? De onderstaande tabel biedt hulp.

Soort woning Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³
Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.000 m³

Overstappen naar Essent

Heb jij voor het eerst een nieuw huis gekocht? In dit geval is het niet moeilijk: bestelling plaatsen en de levering kan beginnen. Is er reeds sprake van een Essent energiecontract, en staat er een verhuizing op de planning? Dit kan je gewoon aangeven aan de klantenservice. De aanbieder zorgt voor het overzetten van het huidige contract. Loopt jouw stroom en gas bij een andere energieleverancier, en ben je van plan over te stappen naar Essent? Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het opzeggen van je oude abonnement. Jouw “nieuwe” gas en stroom aanbiederkan dit eventueel voor je verzorgen.

Contract opzeggen
Vandaag Essent opzeggen? Bel met de klantenservice, of maak dit schriftelijk kenbaar (opzegbrief). Let op: je hebt soms te maken met de opzegtermijn in het contract en boeteconstructies bij het stoppen van het contract voor de einddatum (zoals in Hattem, Goes en Veenendaal).

Vergelijk en stap over naar het goedkoopste energiecontract van Essent

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Aanbieding Essent met welkomstbonus

Verklaarbaar stap jij het liefst over naar de sterkste Essent aanbieding van juni 2024. Of jij nou gaat voor zo’n kortlopend contract, of een langer contract met vaste prijzen, er is vaak wel iets te besparen met korting. Deze korting noemen maatschappijen vaak “welkomstkorting”. Dit bedrag (overstapbonus) varieert tussen de €90 tot €215 (ligt aan het type contract). Deze welkomstbonus wordt uitgekeerd aan het einde van het jaar. Wij raden dus aan om elk jaar opnieuw je energie te vergelijken. De welkomstbonus Essent in juni 2024 is weer interessant. Wacht niet langer! Klik op “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en vergelijk alle bekende Essent energiepakketten voor de beste aanbieding. Let wel: de bonussen zijn voor overstappers (nieuwe klanten). Huidige klanten ontvangen wel korting op het stroom- en gas tarief.

energieleverancier-essent

Populaire gas licht pakketten

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten van Essent en betaal minder voor gas en stroom!