Energieleveranciers Hattem Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hattem vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle exclusieve welkomstacties die men standaard niet bij bijvoorbeeld Huismerk Energie of Innova Energie kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en snel. Hieronder bekijk je bruikbare informatie en tips dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Hattem

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Hattem? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en woning. Eveneens moet je verder kijken dan puur de energiekosten. Dit beïnvloed slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, aansluitkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, vastrecht: het telt allemaal mee. Ook hanteren veel leveranciers een royale welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €105 – €225. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Rotterdam.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om nogal een moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hattem februari 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Dan check je een lijst met de meest voordelige energiemaatschappijen. Jij kiest rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Moeite bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op deze website bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.950 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.225 kWh 2.000 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot Qurrent.

Een lagere energierekening

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €475 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Hattem

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van de vergelijker kan men meteen energieprijzen Hattem vergelijken. Vul jouw locatie + verbruik in, en kies binnen no-time het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaald pakket? Klik dan op site van de leverancier. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en check à la minute de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Ballum afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Hattem?

 1. Geef jouw postcode door (Gelderland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Hattem februari 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Hattem? Nu vind je een tabel met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Vattenfall, Greenchoice, Eneco, Pure Energie maar ook Oxxio, Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 1500 kWh t/m 3700 kWh stroom plus 750 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: check altijd de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Hattem. Wanneer je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande energiemaatschappij. Aan de hand daarvan tref je alle tarieven en condities (onder andere netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht: ) van het contract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Je lopende contract zal worden beëindigd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige leverancier. Normaliter moet dit vlak voor de datum van overstap, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de overstap. Jouw “nieuwe” maatschappij communiceert dit weer richting de “vroegere” leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Hattem. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarnaast incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “Fenor oversluiten“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante manieren zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de leveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op het dak of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Hattem.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Gelderland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra jij de energievraag weet te verkleinen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Hattem

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Hattem en bespaar op gas en licht!