Energieleveranciers Rotterdam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rotterdam vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek unieke acties die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Eneco of UnitedConsumers kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en rap. Op deze website vind je functionele feiten en tips bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Rotterdam

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Rotterdam? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en locatie. Verder moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de energienota. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, energiebelasting, netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Tevens hanteren veel bedrijven een flinke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €175 tot €275. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Bornwird.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is best een ingewikkelde rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rotterdam juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Aansluitend volgt een overzicht met de goedkoopste energiemaatschappijen. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Moeite bij het invullen van je gas & licht gebruik? Hier check je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 675 m³
2 personen 2.425 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.225 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Energieflex tot NLE.

Een lagere energierekening

Niemand wil teveel betalen voor energie. Dit scheelt je zo €505 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Rotterdam

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een voordelig energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan jij meteen energieprijzen Rotterdam vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en stoom/gas verbruik in en selecteer meteen het goedkoopste contract. Meer details over een bepaald contract? Selecteer dan de merkpagina. Check nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan op deze pagina en ontdek ogenblikkelijk de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Laag-Keppel afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Rotterdam?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Zuid-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Rotterdam juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Rotterdam? Op de site check je een ranglijst van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Essent, Pure Energie, Eneco maar uiteraard ook Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE op basis van een verbruik van 1750 kWh – 4450 kWh stroom en 950 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: doorzoek altijd de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Rotterdam. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde energiemaatschappij. Hierin bekijk je alle tarieven en condities (denk aan verbruikskosten, netbeheerkosten, vastrecht, energiebelasting, leveringkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw werkende contract wordt opgezegd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf in de regel het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande aanbieder. Normaliter gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook twee weken na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan de eerdere energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Rotterdam. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Ook incasseer je een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “elektriciteit van Eneco“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn manieren zijn wind en zon (stroom). De meeste maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Rotterdam.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Atag, Intergas, Nefit, Remeha of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Als jij de energievraag weet te verkleinen kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Rotterdam

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Rotterdam en betaal minder voor gas en licht!