Energieleveranciers Ballum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ballum vergelijken gaat eenvoudig door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek exclusieve welkomstkortingen die jij via de sites van aanbieders zoals Fenor of Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Het oversluiten gaat makkelijk en is zo gepiept. Op deze website doorzoek jij nuttige informatie en hulp ten behoeve van het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ballum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Ballum? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en adres. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de energie jaarrekening: regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens geven sommige bedrijven een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €95 tot €210. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Laag-Keppel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aanzienlijk gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ballum mei 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien vind je een overzicht met de meest voordelige energie aanbieders. Je treft moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo gedaan. Tips gebruiken bij het invoeren van jullie energieverbruik? Hier detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 2.000 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.450 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 2.050 m³

Compleet aanbod

Alle populaire partijen vergelijken. Van Engie tot aan Leon Zeewolde.

Besparen op je energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €495 per jaar.

Razendsnel overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ballum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Aan de hand van de vergelijker kan jij vlug energieprijzen Ballum vergelijken. Vul jouw locatie & verbruiksgegevens in, en kies ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en vind onmiddellijk de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Steensel afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Ballum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Ballum mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Ballum? Op deze website vind je een aantal van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Eneco, Vattenfall, Pure Energie, Essent + Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent gerekend met een verbruik van 2450 kWh tot 2750 kWh stroom plus 700 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: doorzoek altijd de kleine lettertjes van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Ballum. Op het moment dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de aankomende maatschappij. Aan de hand daarvan zie je de geldige tarieven en extra regels (denk aan vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je actuele gas & licht pakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige aanbieder. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” leverancier communiceert dit weer richting de “vroegere” energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Ballum. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment verhogen. Voorts krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “E.ON 1 jaar contract“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. De meeste energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen reserveren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Ameland.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Ballum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Ballum en bespaar op gas en licht!