Energieleveranciers Veenendaal Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €625 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Veenendaal vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel unieke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Engie en MAIN Energie kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en probleemloos. Hier bekijk je bruikbare feiten en hulp t.b.v. het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Veenendaal

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Veenendaal? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en locatie. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast schenken de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €105 tot +/- €290. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Exmorra.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is best een ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Veenendaal februari 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarna tref jij een tabel met de beste energiebedrijven. Je ontdekt direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel geregeld. Moeite bij het invullen van je gas & licht gebruik? Hierna bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.925 kWh 625 m³
2 personen 2.200 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.825 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.375 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van Engie tot Powerpeers.

Altijd de laagste prijs

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €425 per jaar.

Razendsnel overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Veenendaal

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van onze tool kan men probleemloos energieprijzen Veenendaal vergelijken. Geef je woongegevens + verbruiksgegevens in, en zoek probleemloos het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zeker contract? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en check rap de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Nijverdal afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Veenendaal?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Utrecht)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Veenendaal februari 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Veenendaal? Nu lees je een ranglijst van standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Essent, Vattenfall, NLE maar ook Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, Qurrent, ENGIE gerekend met een verbruik van 1700 kWh t/m 4150 kWh stroom plus 750 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jullie actuele maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: doorzoek uiteraard de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Veenendaal. Wanneer je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde leverancier. In dit schrijven tref jij de prijzen en kleine lettertjes (denk aan energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Het actuele energiepakket zal worden beëindigd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw “nieuwe” leverancier. Doorgaans moet dit enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande aanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Veenendaal. Je kunt rekenen op een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Ook krijg jij een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “ervaringen Vrijopnaam“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle maatschappijen maken hier graag gebruik van. De aanbieders importeren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Veenendaal.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Nefit, AWB, Intergas, Atag of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Utrecht.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je het verbruik van energie kunt minderen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Veenendaal

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Veenendaal en bezuinig op gas en licht!