Energieleveranciers Exmorra Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Exmorra vergelijken doe je razendsnel met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle unieke welkomstkortingen die jij via de sites van bijv. E.ON en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Overstappen van energie gaat simpel en rap. Op energieleverancieractie.nl vind jij toepasbare informatie en adviezen ter ondersteuning bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Exmorra

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Exmorra? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door factoren als: gas- en stroom consumptie en woning. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien gunnen veel aanbieders een aantrekkelijke welkomstkorting bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €185 tot €200. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Oranje.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een behoorlijk complexe rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Exmorra juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Dan tref jij een lijst met beschikbare energie aanbieders. Je selecteert à la minute de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Hulp nodig bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op de site check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoon 2.000 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 2.050 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van E.ON tot aan MAIN Energie.

Besparen op de energienota

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €335 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Exmorra

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van onze zoekmachine kan je eenvoudig energieprijzen Exmorra vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruik in, en selecteer eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer weten over een bepaald contract? Bekijk dan website van de aanbieder. Check nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en signaleer onmiddellijk de beste of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Zijldijk afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Exmorra?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Exmorra juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Exmorra? Op energieleverancieractie.nl vind jij een ranglijst van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, Greenchoice + Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, Oxxio, ENGIE met een verbruik van 2000 kWh t/m 3050 kWh stroom en 900 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: controleer altijd de voorwaarden van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Exmorra. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde energiemaatschappij. In deze mail of brief lees jij de geldige tarieven en voorwaarden (bijvoorbeeld regiotoeslag, vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Je huidige energiecontract zal worden opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: ga je verhuizen? Je moet dan zelf gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe maatschappij. Meestal wordt dit van je gevraagd iets voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw “oude” maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Exmorra. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Tevens incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “Vandebron abonnement“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn opties zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De bedrijven importeren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Nefit, Vaillant, AWB, Intergas of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je jouw energieconsumptie weet te verkleinen kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Exmorra

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Exmorra en bespaar op gas en licht!