Energieleveranciers Oranje Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oranje vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel tijdelijke kortingsacties die je niet via de website van bijv. Fenor of Innova Energie kunt gebruiken. Het oversluiten gaat handig en prettig. Hier vergaar je toepasbare details en handreikingen ter ondersteuning bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oranje

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Oranje? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van aspecten als: stroom- en gas consumptie en locatie. Ook moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens hanteren sommige organisaties een gulle welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €180 t/m €215. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Andel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om een aanzienlijk complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oranje april 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarop check je een opsomming met relevante energieleveranciers. Je selecteert snel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten geregeld. Moeite bij het inschatten van jouw verbruik? Op deze website tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 700 m³
2 personen 2.200 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 2.050 m³

Alle organisaties

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Eneco tot aan Powerpeers.

Besparen op je energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €245 per jaar.

Probleemloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Oranje

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van onze zoekmachine kun je meteen energieprijzen Oranje vergelijken. Geef je woongegevens en ook gas/licht inschatting in en bekijk vlug de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zeker pakket? Dit vind je in website van de aanbieder. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en check à la minute de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Hoofddorp afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Oranje?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Oranje april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Oranje? Hieronder lees je een aantal van meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Greenchoice, NLE maar ook ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2050 kWh t/m 3600 kWh stroom en 1300 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: achterhaal zeker even de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Oranje. Op het moment dat het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen energiemaatschappij. Daarin bekijk jij de geldige tarieven en regelgeving (denk aan verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Je vorige pakket zal worden opgezegd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je van woning wisselen? Jij zult dan normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieaanbieder. Normaal gesproken gebeurt dit zo’n week voor de datum van overstap, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de dag van overstappen. De nieuwe energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw oude energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Oranje. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon bewerken. Daarbij ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “abonnement bij Powerpeers“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Onder andere gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders importeren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Midden-Drenthe.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Intergas, Vaillant, AWB, Atag of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw eigen verbruik kunt minderen kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Oranje

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Oranje en betaal minder voor gas en licht!