Energieleveranciers Andel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €305 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Andel vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek tijdelijke kortingsacties die jij via de sites van aanbieders zoals Allure Energie en Qwint kunt gebruiken. Overstappen gaat makkelijk en is zo gepiept. Hieronder doorzoek jij functionele details en handreikingen voor het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Andel

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Andel? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van aspecten als: energieconsumptie en postcode. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energiekosten. Dat beslaat maar in kleine mate de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt regiotoeslag, energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder verstrekken veel maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €180 t/m €260. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Kimswerd.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een aanzienlijk gecompliceerde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Andel april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Aansluitend volgt een lijst met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time gedaan. Problemen bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.275 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.175 kWh 1.950 m³

Alle maatschappijen

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot Vandebron.

Besparen op je energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €275 per jaar.

Gelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Andel

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van energieleverancieractie.nl kunnen jullie moeiteloos energieprijzen Andel vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruik in, en vind rap de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en ontdek à la minute de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Skingen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Andel?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Brabant)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Andel april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Andel? Hieronder check je een opsomming met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Greenchoice, NLE maar uiteraard ook Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, Oxxio uitgaande van een verbruik van 1550 kWh t/m 3800 kWh stroom en 700 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: controleer wel de opgestelde regels van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Andel. Zodra je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende leverancier. Daarin zie jij de kosten en bijkomende kosten (bijvoorbeeld leveringkosten, verbruikskosten, vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Dat huidige contract wordt beëindigd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf meestal het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande energiemaatschappij. Dikwijls moet dit iets voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De nieuwe leverancier stuurt de standen door naar je voormalige aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Andel. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Daarnaast krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “Oxxio contract“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De leveranciers bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Woudrichem.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra je jouw eigen verbruik reduceert levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Andel

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Andel en bespaar op gas en licht!