Energieleveranciers Zwinderen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €265 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Zwinderen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle aantrekkelijke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij o.a. De Vastelastenbond of Qurrent kan afsluiten. Overstappen gaat simpel en snel. Op deze website vergaar je praktische informatie en hulp voor het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Zwinderen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Zwinderen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en adres. Daarnaast moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder gunnen sommige bedrijven een vorstelijke welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €80 tot +/- €270. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Idaerd.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om nogal een flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Zwinderen april 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Hierna doorzoek je een overzicht met beschikbare energie aanbieders. Je treft vlug de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Moeite bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Hierna vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.800 kWh 650 m³
2 personen 2.425 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 2.100 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van DELTA tot Pure Energie.

Een lagere energierekening

Vergelijk alle contracten op prijs. Dit scheelt je zo €235 per jaar.

Makkelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Zwinderen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een goedkoop energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kan jij rap energieprijzen Zwinderen vergelijken. Voer je adres + verbruik in, en selecteer moeiteloos het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een zeker pakket? Klik dan op website van de aanbieder. Check nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en signaleer rap de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Scheerwolde afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Zwinderen?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Zwinderen april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Zwinderen? Op deze website vind jij een tabel met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Essent, NLE, Pure Energie + Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Oxxio op basis van een verbruik van 2350 kWh tot 2600 kWh stroom plus 1350 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: controleer uiteraard de condities van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Zwinderen. Nadat je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe organisatie. In deze mail of brief tref jij de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (onder andere verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Jouw vorige energiecontract wordt opgezegd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe energiemaatschappij. Gewoonlijk gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstapdatum. De nieuwe maatschappij communiceert dit weer richting jouw “oude” maatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Zwinderen. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Daarnaast krijg je te maken met de eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “actie Pure Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Onder andere een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de energie-aanbieders doen hier aan mee. De bedrijven reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Coevorden.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je het verbruik van energie minimaliseert kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Zwinderen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Zwinderen en betaal minder voor gas en licht!