Energieleveranciers Idaerd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Idaerd vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel tijdelijke aanbiedingen die je niet via de website van o.a. Budget Energie en HVC kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Op energieleverancieractie.nl vergaar je bruikbare gegevens en adviezen bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Idaerd

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Idaerd? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: energieverbruik en postcode. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook hanteren enkele maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €150 – €190. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken St. Willebrord.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om nogal een complexe calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Idaerd mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien doorzoek je een tabel met de beste energie aanbieders. Je treft handig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Moeite bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.850 kWh 700 m³
2 personen 2.450 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.250 kWh 2.000 m³

Compleet aanbod

Alle populaire organisaties vergelijken. Van E.ON tot MAIN Energie.

Altijd de laagste prijs

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Idaerd

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van onze speciale vergelijker kan je probleemloos energieprijzen Idaerd vergelijken. Geef je woongegevens + verbruiksgegevens in, en selecteer direct het goedkoopste pakket. Meer info over een zekere aanbieder? Ga dan verder naar site van de leverancier. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en signaleer ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Buggenum afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Idaerd?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Idaerd mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Idaerd? Op de site vind jij een aantal van meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, NLE, Greenchoice, Essent, Vattenfall en ook Oxxio, ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 2150 kWh – 3550 kWh stroom en 1200 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: controleer uiteraard de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Idaerd. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende aanbieder. In dit schrijven tref je de prijzen en regelgeving (onder andere leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je oude pakket wordt opgezegd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” maatschappij. Doorgaans gebeurt dit enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstap. De toekomstige energieaanbieder stuurt de standen door naar de “vroegere” energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Idaerd. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Daarbij krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “overstappen naar Powerpeers“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn keuzes zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal leveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders importeren stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Leeuwarden.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Als je jouw eigen verbruik kan verlagen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Idaerd

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Idaerd en betaal minder voor gas en licht!