Energieleveranciers Scheerwolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Scheerwolde vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel exclusieve aanbiedingen die jij via de sites van onder andere Anode Energie en Vandebron kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en snel. Hieronder vergaar je bruikbare details en handreikingen bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Scheerwolde

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Scheerwolde? Het is onmogelijk één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en locatie. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Tevens verstrekken veel aanbieders een royale welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €175 tot +/- €250. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Buggenum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een aanzienlijk ingewikkelde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Scheerwolde april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Vervolgens tref jij een opsomming met beschikbare energiemaatschappijen. Je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Advies nodig bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hierna bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 600 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 1.950 m³

Alle organisaties

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van DELTA tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op je energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €275 per jaar.

Gelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Scheerwolde

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een voordelig contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Op basis van onze zoekmachine kun je snel energieprijzen Scheerwolde vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en bekijk vlug de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar site van de leverancier. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en bekijk meteen de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Lengel afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Scheerwolde?

 1. Voer jouw locatie in (Overijssel)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Scheerwolde april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Scheerwolde? Hier check je een aantal van beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Essent, Pure Energie, NLE, Eneco + ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio op basis van een verbruik van 1700 kWh – 3000 kWh stroom en 1150 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: achterhaal zeker even de opgestelde regels van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Scheerwolde. Op het moment dat je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieleverancier. Daarin lees jij alle tarieven en extra regels (bijvoorbeeld regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, verbruikskosten: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Het werkende energiecontract wordt stopgezet. In de meeste gevallen wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf in de regel het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige leverancier. Meestal dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” maatschappij speelt de standen door aan jouw “oude” maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Scheerwolde. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon verlagen. Daarnaast incasseer je een eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “goedkope tarieven MAIN Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Denk aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn keuzes zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energiemaatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Steenwijkerland.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Atag, Vaillant, AWB, Nefit of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie reduceert levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Scheerwolde

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Scheerwolde en bezuinig op gas en licht!