Energieleveranciers Zweins Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Zweins vergelijken is kinderspel middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel tijdelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij onder andere Fenor en Powerpeers kan scoren. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Hier bekijk je toepasbare toelichtingen en adviezen voor het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Zweins

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Zweins? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: energieconsumptie en adres. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Ook hanteren de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €120 tot €240. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Hunsel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aardig moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Zweins april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Hierna tref jij een lijst met de beste energieleveranciers. Je treft onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo gedaan. Problemen bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 700 m³
2 personen 2.300 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Essent tot en met Powerpeers.

Een lagere energierekening

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €275 per jaar.

A la minute overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Zweins

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van onze zoekmachine kan je eenvoudig energieprijzen Zweins vergelijken. Vul postcode + huisnummer en stoom/gas verbruik in en kies moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan site van de leverancier. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en ontdek onmiddellijk de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Scharsterbrug afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Zweins?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Zweins april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Zweins? Op deze pagina bekijk je een aantal van meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Essent, Eneco, Vattenfall, Pure Energie en natuurlijk ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio met een verbruik van 2200 kWh – 2800 kWh stroom plus 700 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: doorzoek wel de condities van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Zweins. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de aankomende organisatie. Aan de hand daarvan vind je de geldige tarieven en voorwaarden (onder andere vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Je vorige energiepakket zal worden beëindigd. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energiemaatschappij. Gewoonlijk gebeurt dit een paar dagen voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de overstapdatum. De nieuwe leverancier geeft dit door aan de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Zweins. Je kunt rekenen op een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Ook krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “actie Vattenfall“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De bedrijven halen deze zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit noemen we ook wel salderen. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Franekeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Remeha, Nefit, Intergas, AWB of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je jouw energieconsumptie weet te beperken kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Zweins

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Zweins en betaal minder voor gas en licht!