Energieleveranciers Scharsterbrug Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €575 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Scharsterbrug vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel exclusieve welkomstkortingen die je niet via de website van aanbieders zoals Eneco of Powerpeers kunt gebruiken. Overstappen gaat gemakkelijk en snel. Op deze pagina vind jij praktische gegevens en tips ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Scharsterbrug

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Scharsterbrug? Het is niet mogelijk één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: stroom- en gasverbruik en postcode. Eveneens moet je verder kijken dan puur de energiekosten. Dat beslaat maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, regiotoeslag, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Daarnaast hanteren sommige bedrijven een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €105 – €275. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Bruntinge.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een behoorlijk complexe calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Scharsterbrug mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Dan volgt een lijst met beschikbare energiecontracten. Je treft simpel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Hulp nodig bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Hier vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 600 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.925 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.050 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Eneco tot aan Pure Energie.

Altijd de laagste prijs

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €495 per jaar.

Makkelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Scharsterbrug

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geholpen door onze zoekmachine kunnen jullie direct energieprijzen Scharsterbrug vergelijken. Voer je adres + verbruiksgegevens in, en vind vlug de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zeker pakket? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en achterhaal rap de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Lemelerveld afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Scharsterbrug?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Scharsterbrug mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Scharsterbrug? Hier doorzoek jij een ranglijst van meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Greenchoice, Vattenfall, NLE, Eneco, Pure Energie en ook Qurrent, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2050 kWh tot 4100 kWh stroom en 1050 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jullie actuele energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: achterhaal ten alle tijde de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Scharsterbrug. Als je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van de aankomende maatschappij. Aan de hand daarvan vind jij de prijzen en extra regels (onder andere netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Je actuele energiecontract zal worden beëindigd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige energieaanbieder. Gewoonlijk dien je dit te doen vlak voor de ingangsdatum, echter soms ook tot twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” aanbieder speelt de standen door aan de eerdere leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Scharsterbrug. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Bovendien incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “goedkope tarieven HVC“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de aanbieders van energie doen hier aan mee. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente De Friese Meren.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Atag, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers doet hier aan mee. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie vermindert levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Scharsterbrug

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Scharsterbrug en betaal minder voor gas en licht!