Energieleveranciers Zuidwolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Zuidwolde vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek exclusieve welkomstacties die je niet via de website van bedrijven als Huismerk Energie en Vrijopnaam kan scoren. Het oversluiten gaat gemakkelijk en zonder problemen. Op deze website vind je functionele aanwijzingen en support t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Zuidwolde

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Zuidwolde? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en adres. Uiteraard moet je verder kijken dan alleen de energiekosten. Dat bepaalt maar voor een deel je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht: het telt allemaal mee. Verder hanteren sommige organisaties een hoge welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €125 tot €275. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Hornhuizen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een aardig complexe rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Zuidwolde april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan tref jij een opsomming met de beste energie aanbieders. Jij kiest simpel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is binnen no-time gedaan. Advies nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 675 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 2.100 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Oxxio.

Een lagere energierekening

Vind de goedkoopste leverancier. Bespaar tot wel €435 per jaar.

Razendsnel overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Zuidwolde

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van onze speciale vergelijker kan men binnen no-time energieprijzen Zuidwolde vergelijken. Geef je woongegevens plusstoom/gas verbruik in en selecteer probleemloos de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een zeker contract? Selecteer dan website van de aanbieder. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en check eenvoudig de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Saaxumhuizen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Zuidwolde?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Zuidwolde april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Zuidwolde? Op de site bekijk je een lijstje met standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Essent, Vattenfall, NLE maar uiteraard ook Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2100 kWh – 4100 kWh stroom plus 1350 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: bekijk zeker even de opgestelde regels van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Zuidwolde. Op het moment dat je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe energieleverancier. Aan de hand daarvan vind je de prijzen en regelgeving (denk aan regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten, verbruikskosten, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Jullie lopende energiecontract zal worden opgezegd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande aanbieder. Dikwijls moet dit een paar dagen voor de ingangsdatum, echter soms ook tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige aanbieder communiceert dit weer richting jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Zuidwolde. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Tevens krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “actie Clean Energy“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energie-aanbieders doen hier aan mee. De organisaties importeren zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Bedum.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Zuidwolde

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Zuidwolde en betaal minder voor gas en licht!