Energieleveranciers Hornhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hornhuizen vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstacties die jij via de sites van o.a. DELTA en NLE ontvangt. Het oversluiten gaat handig en prettig. Hieronder lees je handige aanwijzingen en adviezen dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Hornhuizen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Hornhuizen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en adres. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten, vastrecht, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Daarnaast bieden de meeste aanbieders een vorstelijke welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €85 tot €245. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Soesterberg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een behoorlijk flinke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hornhuizen mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens vind je een resultatenpagina met de beste energieleveranciers. Je ontdekt meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Advies nodig bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 750 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.050 m³

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Essent tot aan Vrijopnaam.

Besparen op de energienota

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €345 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Hornhuizen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Middels onze tool kan je meteen energieprijzen Hornhuizen vergelijken. Voer je adres en ook stoom/gas verbruik in en kies eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer details over een zekere leverancier? Ga dan verder naar de merkpagina. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en achterhaal meteen de beste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Broek afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Hornhuizen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Hornhuizen mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Hornhuizen? Hier check je een ranglijst van beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, NLE, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice maar ook Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Oxxio met een verbruik van 1600 kWh t/m 3850 kWh stroom en 1400 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw bestaande energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: doorzoek wel de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Hornhuizen. Nadat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de gekozen maatschappij. Hierin tref jij de geldige tarieven en condities (onder andere vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, regiotoeslag: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Jouw werkende contract wordt beëindigd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf dikwijls het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe maatschappij. Meestal dien je dit te doen iets voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energieleverancier stuurt de standen door naar je voormalige aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Hornhuizen. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Ook ontvangen jullie de eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “overstappen naar Budget Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De organisaties halen deze zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente De Marne.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra jij de energievraag weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Hornhuizen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Hornhuizen en betaal minder voor gas en licht!