Energieleveranciers Zaandam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Zaandam vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek exclusieve welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Fenor of Leon Zeewolde kan scoren. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en rap. Hieronder bekijk je bruikbare aanwijzingen en adviezen t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Zaandam

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Zaandam? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van aspecten als: gas- en stroom consumptie en locatie. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan puur de energiekosten. Dit beïnvloed slechts deels de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens verstrekken flink wat bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €165 tot +/- €220. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Hijken.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een aanzienlijk gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Zaandam juli 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna volgt een resultatenpagina met de meest voordelige energieleveranciers. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten doorgevoerd. Advies nodig bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Op de site vind je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 750 m³
2 personen 2.350 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 2.075 m³

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot en met Vandebron.

Het goedkoopste contract

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen mogelijk tot €265 per jaar.

Een snelle overstap

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Zaandam

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van de vergelijker kan men meteen energieprijzen Zaandam vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en energieverbruik in en selecteer binnen no-time het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zeker pakket? Dit vind je in website van de aanbieder. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan rechts en ontdek onmiddellijk de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Rijnsburg afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Zaandam?

 1. Geef jouw postcode door (Noord-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Zaandam juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Zaandam? Hier lees je een opsomming met meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, NLE, Pure Energie, Vattenfall, Essent en natuurlijk Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie met een verbruik van 1700 kWh t/m 3600 kWh stroom en 800 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: controleer wel de kleine lettertjes van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Zaandam. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande energiemaatschappij. In deze mail of brief bekijk je de kosten en voorwaarden (bijvoorbeeld netbeheerkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Dat vorige gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan meestal het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energieaanbieder. Doorgaans moet dit een paar dagen voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” maatschappij geeft dit door aan de eerdere maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Zaandam. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Ook krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energiemaatschappij. Lees verder over “overstappen Pure Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal leveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Zaanstad.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Remeha, Intergas, Atag, Nefit of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Holland.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je het verbruik van energie kunt minderen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Zaandam

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Zaandam en bespaar op gas en licht!