Energieleveranciers Hijken Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hijken vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij o.a. Engie en Vandebron kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en rap. Op de site lees je bruikbare toelichtingen en support ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hijken

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Hijken? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: energieverbruik en woning. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, vastrecht, regiotoeslag, netbeheerkosten, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens hanteren veel leveranciers een gulle welkomstkorting bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €125 tot €265. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Sibrandabuorren.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over best een moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hijken juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Hierna volgt een opsomming met de goedkoopste energiecontracten. Jij kiest eenvoudig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten geregeld. Tips gebruiken bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.875 kWh 675 m³
2 personen 2.350 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.225 kWh 1.900 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare providers vergelijken. Van Budget Energie tot aan NLE.

Besparen op je energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €435 per jaar.

Direct overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hijken

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Door gebruik te maken van onze zoekmachine kan jij vlug energieprijzen Hijken vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en vind eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en vergelijk binnen no-time de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Blessum afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Hijken?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Hijken juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Hijken? Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij een ranglijst van veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Greenchoice, NLE, Eneco, Essent en ook Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, ENGIE op basis van een verbruik van 2300 kWh t/m 3150 kWh stroom en 1150 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van jullie actuele leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: doorzoek altijd de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Hijken. Zodra jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de nieuwe maatschappij. Hierin lees jij de overeengekomen kosten en voorwaarden (bijvoorbeeld regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht, leveringkosten, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Het werkende contract wordt opgezegd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande maatschappij. Normaliter doe je dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij stuurt de standen door naar de “vroegere” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Hijken. Hiervoor krijg je een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Voorts ontvang je een eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “Powerpeers voor gas en licht“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn wind en zon (stroom). Het gros van de aanbieders van energie doen hier aan mee. De bedrijven kopen deze zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Midden-Drenthe.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Hijken

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Hijken en betaal minder voor gas en licht!