Energieleveranciers Blessum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Blessum vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel speciale acties die jij via de sites van bedrijven als Clean Energy of Qurrent ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en prettig. Hieronder bekijk je praktische gegevens en tips t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Blessum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Blessum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: energieverbruik en woonplaats. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, leveringkosten, verbruikskosten, vastrecht, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Ook hanteren veel organisaties een royale welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €85 – €260. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Lithoijen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aardig ingewikkelde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Blessum juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Daarna volgt een lijst met beschikbare energiemaatschappijen. Je treft gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Advies nodig bij het invullen van jouw energieconsumptie? Op deze pagina tref jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 675 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.775 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van DELTA tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Vind het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen tot wel €255 per jaar.

Makkelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Blessum

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een goedkoop contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels energieleverancieractie.nl kun jij à la minute energieprijzen Blessum vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en vind eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer weten over een zekere leverancier? Selecteer dan website van de aanbieder. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vind binnen no-time de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Tolbert afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Blessum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Blessum juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Blessum? Op deze website bekijk je een tabel met beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Eneco, Greenchoice, NLE, Vattenfall maar ook ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1900 kWh t/m 3000 kWh stroom plus 700 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met je energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: controleer wel de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Blessum. Op het moment dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde leverancier. Hierin tref jij alle tarieven en kleine lettertjes (onder andere energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw oude energiepakket wordt stopgezet. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande maatschappij. Meestal doe je dit iets voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de overstapdatum. De toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting jouw oude energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Blessum. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment wijzigen. Voorts incasseer jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “Leon Zeewolde variabel tarief“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De leveranciers halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Menameradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Als je het verbruik van energie reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Blessum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Blessum en bespaar op gas en licht!