Energieleveranciers Wyns Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wyns vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle exclusieve acties die jij via de sites van bijvoorbeeld Greenchoice of MAIN Energie kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Op energieleverancieractie.nl vind je praktische feiten en hulp t.b.v. het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wyns

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Wyns? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en woning. Uiteraard moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens hanteren enkele maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €115 tot €260. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Heveadorp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is best een moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wyns juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een resultatenpagina met beschikbare energieleveranciers. Je treft rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen no-time gedaan. Hulp nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Op de site vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoon 1.850 kWh 725 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.750 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Engie tot Leon Zeewolde.

Makkelijk besparen op energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €455 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wyns

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van de vergelijker kunnen jullie rap energieprijzen Wyns vergelijken. Voer je adres en ook stoom/gas verbruik in en zoek probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar site van de leverancier. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk vlug de beste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Ried afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Wyns?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Wyns juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Wyns? Op deze website check je een opsomming met standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, NLE, Eneco, Essent, Greenchoice maar uiteraard ook ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie berekend met een consumptie van 2200 kWh t/m 4300 kWh stroom en 750 m3 tot 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: achterhaal uiteraard de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Wyns. Nadat jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende aanbieder. Hierin lees jij afgesproken prijzen en regelgeving (zoals netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie actuele contract zal worden opgezegd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energiemaatschappij. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd iets voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. De toekomstige maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Wyns. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Ook incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “overstappen Innova Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante manieren zijn zonne-energie en windenergie. De meeste maatschappijen doen hier aan mee. De leveranciers bestellen zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op het dak of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus de “extra” stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Tytsjerksteradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je het verbruik van energie kunt minderen kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Wyns

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Wyns en betaal minder voor gas en licht!