Energieleveranciers Ried Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ried vergelijken gaat eenvoudig met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek unieke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Eneco of HVC kan afsluiten. Overstappen gaat moeiteloos en zonder problemen. Op deze pagina lees je toepasbare toelichtingen en adviezen dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ried

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Ried? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: energieverbruik en adres. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de energienota. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten, verbruikskosten: het wordt allemaal doorbelast. Ook verstrekken enkele bedrijven een flinke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €180 tot +/- €290. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Bladel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om nogal een gecompliceerde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ried juni 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop tref jij een overzicht met de beste energieleveranciers. Je selecteert simpel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is zo rond gemaakt. Advies nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 725 m³
2 personen 2.475 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.475 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 2.075 m³

Complete vergelijking

Alle gangbare providers vergelijken. Van Fenor tot aan Powerpeers.

Altijd de laagste prijs

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €425 per jaar.

Een snelle overstap

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ried

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van onze tool kan men snel energieprijzen Ried vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruik in, en bekijk rap de goedkoopste maatschappij. Meer details over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan rechts en vind rap de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Kollumerzwaag afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Ried?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Ried juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Ried? Hieronder vind jij een opsomming met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Essent, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall en ook Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Oxxio, Powerpeers berekend met een consumptie van 1750 kWh t/m 3900 kWh stroom en 1250 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: doorzoek ten alle tijde de opgestelde regels van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Ried. Zodra je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van de nieuwe maatschappij. In dit schrijven lees jij de prijzen en regelgeving (zoals verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Als jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het vorige pakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energiemaatschappij. Gewoonlijk gebeurt dit zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan ook best twee weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Ried. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Daarbij krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “gas van Engie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Denk aan een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante opties zijn zon en wind (energie). Het gros van de energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De aanbieders importeren zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Franekeradeel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Remeha, Nefit, Atag, AWB of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw energieconsumptie vermindert kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Ried

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Ried en bezuinig op gas en licht!