Energieleveranciers Kollumerzwaag Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Kollumerzwaag vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel tijdelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Clean Energy en Pure Energie kan scoren. Overstappen gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Hier lees je functionele details en tips ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Kollumerzwaag

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Kollumerzwaag? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en locatie. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder hanteren flink wat maatschappijen een hoge welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €90 tot €250. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Tinallinge.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aanzienlijk moeilijke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Kollumerzwaag juni 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Nadien vind je een overzicht met de meest voordelige energieleveranciers. Je ontdekt simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen no-time rond gemaakt. Tips gebruiken bij het invullen van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.875 kWh 675 m³
2 personen 2.125 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Engie tot aan Vrijopnaam.

Flink besparen op jouw energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €225 per jaar.

A la minute overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Kollumerzwaag

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan jij eenvoudig energieprijzen Kollumerzwaag vergelijken. Geef je woongegevens & gas/licht inschatting in en vind onmiddellijk het goedkoopste contract. Meer weten over een zekere aanbieder? Bekijk dan site van de leverancier. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en signaleer onmiddellijk de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Delfstrahuizen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Kollumerzwaag?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Kollumerzwaag juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Kollumerzwaag? Nu doorzoek jij een ranglijst van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, Eneco maar uiteraard ook Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2100 kWh tot 3250 kWh stroom en 1400 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: bekijk altijd de condities van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Kollumerzwaag. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe energiemaatschappij. In deze mail of brief lees jij alle tarieven en regelgeving (bijvoorbeeld verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je gratis en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Je werkende pakket wordt opgezegd. Normaal gesproken krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: krijg je een andere huis? Jij zult dan meestal het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energieleverancier. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energieaanbieder stuurt de standen door naar jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Kollumerzwaag. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment aanpassen. Daarbij incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “energie van De Vastelastenbond“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante opties zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers importeren windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Atag, Vaillant, AWB, Remeha of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Kollumerzwaag

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Kollumerzwaag en bespaar op gas en licht!