Energieleveranciers Woudsend Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Woudsend vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek unieke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij o.a. Engie en UnitedConsumers kunt vinden. Overstappen van energie gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl vind jij bruikbare aanwijzingen en handreikingen ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Woudsend

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Woudsend? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Ook moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts deels je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, regiotoeslag, leveringkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Tevens verstrekken enkele organisaties een hoge welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €120 tot €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Heukelum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over nogal een complexe calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Woudsend juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Aansluitend check je een lijst met de meest voordelige energie aanbieders. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Problemen bij het invullen van je gas & licht gebruik? Op de site vind je het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 750 m³
2 bewoners 2.475 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare providers vergelijken. Van E.ON tot Leon Zeewolde.

Flink besparen op jouw energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €345 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Woudsend

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. de vergelijker kan je ogenblikkelijk energieprijzen Woudsend vergelijken. Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in, en bekijk rap de goedkoopste leverancier. Meer info over een zeker contract? Klik dan op website van de aanbieder. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan op deze pagina en ontdek direct de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Rhenoy afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Woudsend?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Woudsend juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Woudsend? Nu check je een lijstje met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, NLE, Essent, Vattenfall, Greenchoice en natuurlijk Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio, Qurrent berekend met een consumptie van 1850 kWh t/m 3100 kWh stroom en 1200 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw huidige leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: bekijk altijd de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Woudsend. Op het moment dat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende leverancier. In dit schrijven lees je alle tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan verbruikskosten, regiotoeslag, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Dat lopende gas & licht pakket wordt stopgezet. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige energiemaatschappij. In de regel moet dit vlak voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande aanbieder geeft dit door aan jouw oude leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Woudsend. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Ook krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “overstappen Greenchoice“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken manieren zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De leveranciers bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Intergas, AWB, Nefit, Remeha of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je het verbruik van energie kunt minderen kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Woudsend

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Woudsend en betaal minder voor gas en licht!