Energieleveranciers Workum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Workum vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek exclusieve welkomstacties die jij via de sites van o.a. Fenor en Powerpeers kunt vinden. Overstappen van energie gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op de site vergaar je handige details en tips bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Workum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Workum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en adres. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder bieden veel maatschappijen een aantrekkelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €150 tot +/- €265. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Herten.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is een aardig ingewikkelde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Workum juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Aansluitend check je een resultatenpagina met beschikbare energiecontracten. Je ontdekt snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time rond gemaakt. Moeite bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Hierna vind je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 650 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.700 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.625 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare providers vergelijken. Van Energieflex tot aan Qwint.

Een lagere energierekening

Niet langer een hoge rekening. Dit scheelt je zo €305 per jaar.

Probleemloos overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Workum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij onze zoekmachine kunnen jullie binnen no-time energieprijzen Workum vergelijken. Voer je adres en stoom/gas verbruik in en bekijk snel het goedkoopste contract. Meer info over een zeker pakket? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en ontdek rap de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Reuver afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Workum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Workum juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Workum? Onder dit stukje vind je een opsomming met beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, NLE, Essent, Pure Energie en natuurlijk ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio berekend met een consumptie van 1500 kWh tot 3350 kWh stroom en 950 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jullie actuele energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: controleer altijd de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Workum. Als jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de aankomende energiemaatschappij. Aan de hand daarvan bekijk je de prijzen en condities (denk aan regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Het werkende energiepakket wordt beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je verhuizen? Dan moet je zelf meestal het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande leverancier. In de regel doe je dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe maatschappij speelt de standen door aan de “vroegere” aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Workum. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verhogen. Daarbij ontvangen jullie de eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “overstappen E.ON“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn zon en wind (energie). Het gros van de energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op het dak of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Intergas, AWB, Vaillant, Remeha of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Workum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Workum en bezuinig op gas en licht!