Energieleveranciers Wolsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €225 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wolsum vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt meteen de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel unieke acties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Anode Energie en HVC ontvangt. Overstappen van energie gaat eenvoudig en rap. Op deze pagina lees je praktische feiten en tips bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wolsum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Wolsum? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met factoren als: energieconsumptie en woonplaats. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de energienota. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, verbruikskosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Daarnaast bieden de meeste maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €175 tot €200. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Herkenbosch.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is best een complexe calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wolsum februari 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Hierna doorzoek je een lijst met de meest voordelige energieleveranciers. Je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen no-time rond gemaakt. Moeite bij het invoeren van jouw verbruik? Hieronder bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 725 m³
2 personen 2.125 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.575 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.000 kWh 1.900 m³

Alle pakketten

Alle landelijke providers vergelijken. Van E.ON tot aan Vandebron.

Flink besparen op jouw energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €395 per jaar.

Makkelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wolsum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van onze zoekmachine kan jij snel energieprijzen Wolsum vergelijken. Voer je adres + energieverbruik in en vind binnen no-time het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaald contract? Selecteer dan de merkpagina. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en vergelijk à la minute de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Renswoude afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Wolsum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Wolsum februari 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Wolsum? Hieronder check je een ranglijst van beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, NLE, Pure Energie, Eneco, Greenchoice + Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers op basis van een verbruik van 2200 kWh tot 4500 kWh stroom en 1300 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Als consument maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: controleer zeker even de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Wolsum. Als je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van de nieuwe energieaanbieder. In dit schrijven lees je afgesproken prijzen en voorwaarden (denk hierbij aan vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je vorige energiecontract wordt opgezegd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: ga je verhuizen? Je moet dan zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” leverancier. Gewoonlijk gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Wolsum. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon wijzigen. Bovendien krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “overstappen Anode Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energiemaatschappijen doen hier aan mee. De bedrijven kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Intergas, AWB, Atag, Remeha of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Als je jouw energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Wolsum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Wolsum en bezuinig op gas en licht!