Energieleveranciers Wjelsryp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wjelsryp vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel speciale acties die je niet via de website van bedrijven als De Vastelastenbond en Vattenfall ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en vlug. Op deze pagina vind jij functionele informatie en support bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wjelsryp

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Wjelsryp? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Ook moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder bieden flink wat organisaties een royale welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €105 – €235. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Hempens.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aanzienlijk complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wjelsryp april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarna tref jij een overzicht met de goedkoopste energiecontracten. Je treft à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Advies nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Op deze pagina bekijk jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoon 1.900 kWh 750 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.800 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.075 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot aan Oxxio.

Vind het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen mogelijk tot €385 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wjelsryp

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Via onze tool kan jij à la minute energieprijzen Wjelsryp vergelijken. Voer je adres plusverbruiksgegevens in, en vind moeiteloos het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk snel de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Reduzum afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Wjelsryp?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Wjelsryp april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Wjelsryp? Op deze website bekijk je een opsomming met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, NLE, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie + Qurrent, Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE gerekend met een verbruik van 1900 kWh tot 2650 kWh stroom en 1050 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: achterhaal ten alle tijde de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Wjelsryp. Wanneer jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende energieaanbieder. Hierin bekijk jij de overeengekomen kosten en condities (bijvoorbeeld leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten, vastrecht, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie werkende pakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande aanbieder. Normaal gesproken dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, echter soms ook tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige maatschappij speelt de standen door aan je voormalige maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Wjelsryp. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Tevens ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “opzeggen Stedin“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders importeren zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Littenseradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw energieconsumptie vermindert levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Wjelsryp

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Wjelsryp en bespaar op gas en licht!