Energieleveranciers Wittelte Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €285 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wittelte vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel speciale welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Budget Energie en Pure Energie kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en probleemloos. Hieronder doorzoek jij toepasbare feiten en hulp dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wittelte

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Wittelte? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Eveneens moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: leveringkosten, vastrecht, energiebelasting, netbeheerkosten, verbruikskosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens hanteren veel leveranciers een hoge welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €95 – €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Helvoirt.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft nogal een moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wittelte mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens tref jij een resultatenpagina met relevante energieleveranciers. Jij kiest onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Advies nodig bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Hier vind jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.300 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle populaire organisaties vergelijken. Van Greenchoice tot UnitedConsumers.

Altijd de laagste prijs

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €335 per jaar.

Een snelle overstap

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wittelte

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van de vergelijker kan men binnen no-time energieprijzen Wittelte vergelijken. Vul jouw locatie & verbruik in, en vind binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer details over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan site van de leverancier. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vind vlug de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Ravenswaaij afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Wittelte?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Wittelte mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Wittelte? Op de site doorzoek jij een opsomming met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, NLE en ook Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2400 kWh t/m 4100 kWh stroom plus 850 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met je energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Tip: achterhaal wel de opgestelde regels van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Wittelte. Wanneer jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe aanbieder. Daarin lees jij de kosten en bijkomende kosten (onder andere aansluitkosten, vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag, leveringkosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Het werkende pakket wordt stopgezet. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige aanbieder. Normaliter moet dit iets voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstapdatum. De nieuwe energieaanbieder speelt de standen door aan jouw oude energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Wittelte. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Voorts ontvang je een overzicht + eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “opzeggen Vandebron“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn wind en zon (stroom). De meeste aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De leveranciers halen deze zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Westerveld.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Intergas, Nefit, AWB, Atag of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra je jouw eigen verbruik vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Wittelte

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Wittelte en bezuinig op gas en licht!