Energieleveranciers Ravenswaaij Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ravenswaaij vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle unieke welkomstacties die men standaard niet bij bijv. Clean Energy of UnitedConsumers kan scoren. Overstappen gaat makkelijk en rap. Hier vind je functionele informatie en handreikingen ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ravenswaaij

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Ravenswaaij? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van factoren als: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energiekosten. Dat bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, leveringkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Daarnaast verstrekken flink wat maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €100 tot +/- €210. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Bergharen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aardig flinke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ravenswaaij mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Dan check je een tabel met de meest voordelige energiemaatschappijen. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Hulp nodig bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.800 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.275 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle landelijke partijen vergelijken. Van DELTA tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Makkelijk besparen op energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €375 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ravenswaaij

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Dankzij onze speciale vergelijker kan jij ogenblikkelijk energieprijzen Ravenswaaij vergelijken. Voer je adres en ook stoom/gas verbruik in en kies binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en check snel de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Kilder afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Ravenswaaij?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Gelderland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Ravenswaaij mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Ravenswaaij? Op energieleverancieractie.nl check je een aantal van gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Greenchoice, Pure Energie, NLE, Eneco en ook Budget Energie, Oxxio, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 1850 kWh tot 4200 kWh stroom plus 1250 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw huidige energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: doorzoek altijd de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Ravenswaaij. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van de nieuwe leverancier. Daarin vind jij de prijzen en extra regels (zoals netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Jullie huidige pakket wordt opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. Normaal gesproken doe je dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, echter soms ook tot twee weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Ravenswaaij. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verhogen. Ook ontvangen jullie de eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “stroom van Oxxio“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Veel van de leveranciers maken hier graag gebruik van. De organisaties kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Buren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Gelderland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra je het verbruik van energie reduceert heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Ravenswaaij

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Ravenswaaij en betaal minder voor gas en licht!