Energieleveranciers Witmarsum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Witmarsum vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke acties die je niet op de reguliere manier bij onder andere E.ON en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Overstappen gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Op deze website vind jij toepasbare details en tips ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Witmarsum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Witmarsum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en adres. Ook moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag, verbruikskosten, leveringkosten: het telt allemaal mee. Ook geven enkele organisaties een royale welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €110 tot €195. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Hellum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om een aardig ingewikkelde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Witmarsum april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop vind je een tabel met de beste energiemaatschappijen. Je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is zo doorgevoerd. Problemen bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 600 m³
2 personen 2.125 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.700 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.050 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle grote partijen vergelijken. Van Anode Energie tot Oxxio.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €275 per jaar.

Makkelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Witmarsum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij de vergelijker kun jij ogenblikkelijk energieprijzen Witmarsum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruiksgegevens in, en kies moeiteloos het goedkoopste pakket. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en bekijk binnen no-time de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Rasquert afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Witmarsum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Witmarsum april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Witmarsum? Hieronder vind je een opsomming met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Vattenfall, Essent, Eneco en natuurlijk Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Budget Energie met een verbruik van 2250 kWh – 4350 kWh stroom plus 700 m3 tot 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: bekijk ten alle tijde de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Witmarsum. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe maatschappij. In deze mail of brief zie je de geldige tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw oude energiecontract zal worden beëindigd. In de regel zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” maatschappij. Normaal gesproken gebeurt dit iets voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de overstap. Jouw toekomstige maatschappij communiceert dit weer richting je voormalige energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Witmarsum. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Tevens incasseer je de eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “opzeggen Qwint“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de leveranciers doen hier aan mee. De leveranciers importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je het verbruik van energie vermindert kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Witmarsum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Witmarsum en bezuinig op gas en licht!