Energieleveranciers Winschoten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €585 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Winschoten vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle exclusieve welkomstacties die men standaard niet bij aanbieders zoals E.ON en Pure Energie kunt gebruiken. Overstappen gaat moeiteloos en rap. Op energieleverancieractie.nl lees je toepasbare gegevens en tips voor het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Winschoten

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Winschoten? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energiekosten. Dat bepaalt maar beperkt de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook bieden enkele maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €85 tot +/- €240. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Heijen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een aardig flinke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Winschoten juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Aansluitend check je een resultatenpagina met de goedkoopste energiebedrijven. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Tips gebruiken bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 700 m³
2 personen 2.275 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Energieflex tot aan Innova Energie.

Besparen op de energienota

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €475 per jaar.

Direct overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Winschoten

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. D.m.v. onze speciale vergelijker kan je onmiddellijk energieprijzen Winschoten vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + stoom/gas verbruik in en selecteer eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer info over een zekere aanbieder? Klik dan op de merkpagina. Check nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en ontdek à la minute de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Punthorst afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Winschoten?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Winschoten juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Winschoten? Op energieleverancieractie.nl vind je een lijstje met beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Vattenfall, Essent, NLE en ook Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 1950 kWh tot 4300 kWh stroom plus 950 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: achterhaal zeker even de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Winschoten. Wanneer je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde energieleverancier. In deze mail of brief tref je afgesproken prijzen en bijkomende kosten (denk hierbij aan opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Je huidige energiepakket wordt opgezegd. In de meeste gevallen wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige maatschappij. Doorgaans dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe leverancier speelt de standen door aan de “vroegere” energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Winschoten. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Bovendien krijgen jullie een eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “opzeggen Energieflex“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante manieren zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De organisaties reserveren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op het dak of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Oldambt.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Windturbines genereren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je het verbruik van energie kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Winschoten

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Winschoten en bespaar op gas en licht!