Energieleveranciers Wijdenes Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wijdenes vergelijken is kinderspel met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel tijdelijke acties die je niet via de website van bedrijven als Clean Energy en NLE kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en is zo gepiept. Hieronder vind je toepasbare aanwijzingen en support dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wijdenes

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Wijdenes? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en woning. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie energie jaarrekening: regiotoeslag, netbeheerkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens gunnen de meeste maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €125 – €190. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Heeg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is nogal een moeilijke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wijdenes februari 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Nadien volgt een resultatenpagina met relevante energiebedrijven. Je selecteert direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel geregeld. Hulp nodig bij het schatten van jouw verbruik? Hier vind je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 700 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.700 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.600 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.075 kWh 2.000 m³

Alle aanbieders

Alle betrouwbare organisaties vergelijken. Van Eneco tot aan HVC.

Het goedkoopste contract

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €495 per jaar.

Probleemloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wijdenes

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. onze zoekmachine kun jij onmiddellijk energieprijzen Wijdenes vergelijken. Vul jouw locatie en ook verbruiksgegevens in, en bekijk moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar de merkpagina. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en vergelijk onmiddellijk de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Peins afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Wijdenes?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Wijdenes februari 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Wijdenes? Op deze website doorzoek jij een aantal van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Essent, Greenchoice, Eneco, NLE maar uiteraard ook ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2200 kWh – 3400 kWh stroom en 1050 m3 – 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over je energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: check ten alle tijde de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Wijdenes. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe energiemaatschappij. Aan de hand daarvan vind jij de kosten en extra regels (denk aan netbeheerkosten, energiebelasting, vastrecht, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het oude contract wordt beëindigd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” aanbieder. Normaliter dien je dit te doen iets voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” leverancier communiceert dit weer richting de “vroegere” maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Wijdenes. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Daarnaast incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “abonnementen van Powerpeers“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Onder andere gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken manieren zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De leveranciers halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Drechterland.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Holland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw eigen verbruik vermindert heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Wijdenes

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Wijdenes en betaal minder voor gas en licht!