Energieleveranciers Heeg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Heeg vergelijken is gemakkelijk door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft meteen de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek exclusieve welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere Greenchoice of Powerpeers kunt vinden. Overstappen gaat simpel en rap. Op deze pagina lees je bruikbare toelichtingen en tips ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Heeg

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Heeg? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en postcode. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt verbruikskosten, energiebelasting, regiotoeslag, aansluitkosten, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Daarnaast schenken de meeste leveranciers een flinke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €135 tot +/- €205. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Rumpt.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met best een flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Heeg april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend vind je een tabel met de beste energiemaatschappijen. Je vindt zo binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo gepiept. Moeite bij het invullen van jouw energieconsumptie? Hierna tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.925 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.775 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.675 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.375 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle populaire providers vergelijken. Van De Vastelastenbond tot MAIN Energie.

Een lagere energierekening

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €285 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Heeg

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van onze zoekmachine kan jij snel energieprijzen Heeg vergelijken. Voer je adres & verbruik in, en bekijk binnen no-time het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Selecteer dan site van de leverancier. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en check rap de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Basse afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Heeg?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Heeg april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Heeg? Hier doorzoek jij een ranglijst van veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, NLE, Eneco, Pure Energie en ook Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Oxxio, Powerpeers met een verbruik van 2450 kWh tot 2950 kWh stroom en 1250 m3 – 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Vergeet niet: bekijk zeker even de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Heeg. Wanneer je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energiemaatschappij. In deze mail of brief vind je de overeengekomen kosten en regelgeving (onder andere leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Jullie actuele gas & licht pakket wordt opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Jij zult dan in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe energieleverancier. In de regel wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” aanbieder geeft dit door aan je voormalige energieaanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Heeg. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarnaast ontvang jij een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude energiemaatschappij. Lees verder over “Oxxio oversluiten“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn wind en zon (stroom). Het gros van de energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De leveranciers bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Intergas, Atag, AWB, Nefit of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval jij de energievraag weet te beperken kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Heeg

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Heeg en bespaar op gas en licht!