Energieleveranciers Peins Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Peins vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel aantrekkelijke acties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Budget Energie en Leon Zeewolde kan afsluiten. Overstappen van energie gaat moeiteloos en prettig. Op energieleverancieractie.nl vind je nuttige toelichtingen en support ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Peins

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Peins? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: verbruik (kWh en m3) en locatie. Bovendien moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Verder bieden enkele aanbieders een vorstelijke welkomstkorting bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €130 t/m €190. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Basse.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een ingewikkelde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Peins juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een overzicht met relevante energiecontracten. Je vindt zo rap de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten gedaan. Moeite bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Op deze pagina check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.975 kWh 625 m³
2 personen 2.350 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.050 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Fenor tot aan Vattenfall.

Het goedkoopste contract

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €445 per jaar.

Makkelijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Peins

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van de vergelijker kun je rap energieprijzen Peins vergelijken. Vul jouw locatie en ook verbruik in, en zoek probleemloos het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Bekijk dan site van de leverancier. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vergelijk rap de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Jislum afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Peins?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Peins juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Peins? Op deze pagina lees je een aantal van gangbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Essent, Vattenfall, Eneco, Greenchoice + Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Powerpeers, ENGIE berekend met een consumptie van 1800 kWh – 2800 kWh stroom en 900 m3 – 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land kies jij er zelf voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: achterhaal wel de condities van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Peins. Nadat je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende organisatie. In dit schrijven tref je afgesproken prijzen en voorwaarden (denk hierbij aan energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Jouw huidige energiecontract zal worden beëindigd. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: ga je verhuizen? Dan moet je zelf meestal het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energieleverancier. Normaliter wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 14 dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier stuurt de standen door naar je voormalige leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Peins. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Tevens ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “vergelijk direct Leon Zeewolde“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Veel leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De organisaties importeren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Franekeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Remeha, Intergas, Nefit, Atag of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet elke leveranciers biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie reduceert kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Peins

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Peins en betaal minder voor gas en licht!