Energieleveranciers Wetsens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wetsens vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel speciale welkomstacties die men standaard niet bij bijvoorbeeld Eneco en HVC kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat handig en is zo gepiept. Op deze pagina vergaar je nuttige aanwijzingen en tips voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wetsens

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Wetsens? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: energieconsumptie en woning. Verder moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Tevens hanteren sommige leveranciers een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €140 tot €260. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Hartwerd.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een complexe rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wetsens juni 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Nadien doorzoek je een opsomming met de meest voordelige energieleveranciers. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Hulp nodig bij het invullen van jouw verbruik? Op deze website vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.225 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Essent tot en met Powerpeers.

Een lagere energierekening

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €275 per jaar.

Gelijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wetsens

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij de vergelijker kan je onmiddellijk energieprijzen Wetsens vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & gas/licht inschatting in en selecteer snel de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaald pakket? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en achterhaal snel de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Overslag afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Wetsens?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Wetsens juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Wetsens? Hier vind jij een ranglijst van standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, NLE, Vattenfall, Pure Energie, Essent en ook Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Qurrent berekend met een consumptie van 1750 kWh t/m 2700 kWh stroom plus 700 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: bekijk zeker even de opgestelde regels van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Wetsens. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde aanbieder. In dit schrijven bekijk jij alle tarieven en bijkomende kosten (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw lopende contract wordt stopgezet. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energieaanbieder. Normaal gesproken moet dit zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” maatschappij geeft dit door aan jouw oude energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Wetsens. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verhogen. Voorts krijgen jullie een eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “abonnementen van Energieflex“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Veel energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen halen deze windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Dongeradeel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Intergas, Atag, Vaillant, Nefit of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij de energievraag kunt minderen zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Wetsens

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Wetsens en bespaar op gas en licht!