Energieleveranciers Hartwerd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €495 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hartwerd vergelijken is kinderspel met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle unieke aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij bijv. Energiedirect.nl en Powerpeers kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina vind jij functionele informatie en handreikingen voor het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Hartwerd

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Hartwerd? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door factoren als: gas- en stroom consumptie en adres. Verder moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed slechts ten dele je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt vastrecht, netbeheerkosten, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast verstrekken flink wat bedrijven een gulle welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €85 t/m €220. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Rossum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met best een moeilijke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hartwerd april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Dan volgt een opsomming met beschikbare energiemaatschappijen. Jij kiest snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is zo gedaan. Problemen bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op deze pagina vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.150 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Clean Energy tot Qwint.

Vind het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €315 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hartwerd

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan men moeiteloos energieprijzen Hartwerd vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruik in, en bekijk rap de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaald pakket? Ga dan verder naar site van de leverancier. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en achterhaal ogenblikkelijk de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Lees nu verder over goedkoopste energie in Balk afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Hartwerd?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Hartwerd april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Hartwerd? Nu doorzoek jij een opsomming met gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Essent, Vattenfall, Greenchoice + Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers berekend met een consumptie van 2000 kWh tot 3000 kWh stroom plus 1400 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jullie actuele energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: controleer uiteraard de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Hartwerd. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van de nieuwe energieaanbieder. Hierin bekijk je de geldige tarieven en regelgeving (zoals netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht, aansluitkosten: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Dat vorige gas en stroom pakket zal worden opgezegd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe energiemaatschappij. Dikwijls gebeurt dit iets voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 14 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Hartwerd. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Ook krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “Energiedirect.nl oversluiten“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Intergas, Atag, Remeha, Nefit of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw eigen verbruik minimaliseert kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Hartwerd

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Hartwerd en bespaar op gas en licht!