Energieleveranciers Westmaas Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Westmaas vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel tijdelijke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Huismerk Energie en Qwint kunt gebruiken. Overstappen gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Hieronder lees je praktische aanwijzingen en adviezen bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Westmaas

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Westmaas? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en woning. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energiekosten. Dat beslaat maar voor een deel de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, leveringkosten, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Verder bieden enkele aanbieders een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €145 tot +/- €205. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Harkstede.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met nogal een gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Westmaas juli 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Dan vind je een overzicht met de meest voordelige energiebedrijven. Jij kiest onmiddellijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is zo rond gemaakt. Hulp nodig bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Hierna detecteer je het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.900 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.275 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.475 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.100 m³

Complete vergelijking

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Vandebron.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Dit scheelt je zo €445 per jaar.

Probleemloos overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Westmaas

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door onze tool kun jij vlug energieprijzen Westmaas vergelijken. Vul postcode + huisnummer en verbruik in, en vind direct de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zeker contract? Dit vind je in de merkpagina. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en signaleer onmiddellijk de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Overasselt afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Westmaas?

 1. Geef jouw postcode door (Zuid-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Westmaas juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Westmaas? Op de site lees je een aantal van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, NLE, Vattenfall, Essent en ook Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE berekend met een consumptie van 2400 kWh tot 3000 kWh stroom plus 950 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over je energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: achterhaal zeker even de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Westmaas. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande leverancier. In dit schrijven bekijk jij de prijzen en extra regels (denk hierbij aan regiotoeslag, energiebelasting, vastrecht, leveringkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Het werkende energiepakket wordt opgezegd. Dikwijls zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energieaanbieder. Doorgaans doe je dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” leverancier communiceert dit weer richting de eerdere energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Westmaas. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Daarnaast incasseer je de eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “abonnementen van De Vastelastenbond“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante manieren zijn zonne-energie en windenergie. De meeste maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De organisaties bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom plus de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Binnenmaas.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Intergas, Atag, Vaillant, AWB of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Groene windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je het verbruik van energie weet te verkleinen kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Westmaas

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Westmaas en bezuinig op gas en licht!