Energieleveranciers Harkstede Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Harkstede vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel aantrekkelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij o.a. Clean Energy of Qwint kan scoren. Overstappen van energie gaat makkelijk en prettig. Op deze website vind jij praktische details en tips dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Harkstede

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Harkstede? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast hanteren flink wat bedrijven een royale welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €150 tot €240. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Rolde.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over een behoorlijk complexe rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Harkstede juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarna tref jij een lijst met beschikbare energiebedrijven. Je selecteert eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten gepiept. Moeite bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hierna tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.975 kWh 650 m³
2 personen 2.425 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 2.075 m³

Alle pakketten

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Eneco tot Powerpeers.

Vind het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €465 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Harkstede

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van energieleverancieractie.nl kan jij moeiteloos energieprijzen Harkstede vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusgas/licht inschatting in en selecteer eenvoudig het goedkoopste contract. Meer details over een bepaalde leverancier? Klik dan op de merkpagina. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en achterhaal rap de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Bakel afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Harkstede?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Harkstede juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Harkstede? Hieronder vind je een tabel met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Vattenfall, Greenchoice, Eneco, Pure Energie maar uiteraard ook Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE gerekend met een verbruik van 2250 kWh tot 4300 kWh stroom en 1050 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw huidige maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: bekijk zeker even de voorschriften van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Harkstede. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe energiemaatschappij. Daarin zie je de geldige tarieven en condities (zoals leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je actuele gas en stroom pakket wordt beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Dikwijls wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan ook best 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Harkstede. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Daarnaast incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “Clean Energy oversluiten“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de leveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Slochteren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Intergas, Atag, Remeha, AWB of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw eigen verbruik weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Harkstede

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Harkstede en betaal minder voor gas en licht!