Energieleveranciers Rolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €645 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rolde vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle exclusieve aanbiedingen die jij via de sites van onder andere Eneco en MAIN Energie kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en probleemloos. Op deze pagina vind je bruikbare toelichtingen en handreikingen t.b.v. het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Rolde

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Rolde? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door factoren als: stroom- en gasverbruik en locatie. Ook moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Verder geven de meeste organisaties een gulle welkomstkorting bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €125 t/m €240. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Boornbergum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een aanzienlijk complexe berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rolde april 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Aansluitend vind je een lijst met relevante energieleveranciers. Je treft à la minute de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Advies nodig bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Hieronder detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.375 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle bekende partijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot en met Qurrent.

Flink besparen op jouw energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €355 per jaar.

Een snelle overstap

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Rolde

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van onze speciale vergelijker kun je onmiddellijk energieprijzen Rolde vergelijken. Vul jouw locatie plusstoom/gas verbruik in en zoek moeiteloos de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Klik dan op site van de leverancier. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en ontdek eenvoudig de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Kruiningen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Rolde?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Rolde april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Rolde? Op energieleverancieractie.nl lees je een ranglijst van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, Essent, NLE, Pure Energie en natuurlijk Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie, Qurrent gerekend met een verbruik van 2500 kWh – 3050 kWh stroom plus 850 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Kijk uit: doorzoek altijd de condities van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Rolde. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe maatschappij. In dit schrijven zie jij de overeengekomen kosten en regelgeving (zoals vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Het lopende energiecontract zal worden opgezegd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieaanbieder. Normaal gesproken moet dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan ook best 15 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige aanbieder geeft dit door aan je voormalige energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Rolde. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Voorts ontvang jij een eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “gas van Cogas“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante keuzes zijn zon en wind (energie). Veel maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven halen deze windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Aa en Hunze.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Remeha, AWB, Vaillant, Intergas of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Rolde

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Rolde en bespaar op gas en licht!