Energieleveranciers Overasselt Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Overasselt vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel speciale welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Energiedirect.nl en UnitedConsumers kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en probleemloos. Op de site vind je toepasbare feiten en adviezen t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Overasselt

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Overasselt? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: energieconsumptie en woning. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Verder bieden enkele maatschappijen een flinke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €110 tot €190. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Bakel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over nogal een ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Overasselt mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Vervolgens volgt een overzicht met beschikbare energiemaatschappijen. Je selecteert eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten gepiept. Moeite bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op deze website bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.825 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.725 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 2.025 m³

Compleet aanbod

Alle bekende organisaties vergelijken. Van Energieflex tot en met Oxxio.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €335 per jaar.

Een snelle overstap

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Overasselt

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dankzij de vergelijker kun je à la minute energieprijzen Overasselt vergelijken. Geef je woongegevens plusenergieverbruik in en selecteer ogenblikkelijk het goedkoopste contract. Meer details over een zeker contract? Dit vind je in website van de aanbieder. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en signaleer vlug de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in IJsselham afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Overasselt?

 1. Voer jouw locatie in (Gelderland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Overasselt mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Overasselt? Nu bekijk je een lijstje met meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Eneco, NLE, Pure Energie, Greenchoice maar ook Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie, Qurrent met een verbruik van 2150 kWh t/m 3400 kWh stroom en 750 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw huidige maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: check uiteraard de voorschriften van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Overasselt. Als jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe maatschappij. In deze mail of brief lees je de geldige tarieven en kleine lettertjes (zoals verbruikskosten, aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten, vastrecht: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het actuele contract wordt beëindigd. Normaal gesproken krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe energieaanbieder. In de meeste gevallen gebeurt dit een paar dagen voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstap. De nieuwe leverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Overasselt. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Daarnaast incasseer jij een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “contract Cogas“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven reserveren zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Heumen.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Intergas, AWB, Nefit, Atag of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Gelderland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je jouw eigen verbruik weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Overasselt

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Overasselt en betaal minder voor gas en licht!