Energieleveranciers Westhoek Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Westhoek vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel tijdelijke welkomstacties die je niet via de website van onder andere E.ON of Vattenfall kunt gebruiken. Overstappen gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op deze website vergaar je bruikbare details en adviezen dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Westhoek

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Westhoek? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en locatie. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate de energierekening. Check maar eens jullie energie jaarrekening: netbeheerkosten, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Ook bieden sommige leveranciers een vorstelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €100 t/m €250. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Harich.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een aardig moeilijke rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Westhoek juni 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Nadien volgt een overzicht met de goedkoopste energiemaatschappijen. Jij kiest à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Moeite bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Op de site bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort huis Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.275 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Eneco tot aan NLE.

Besparen op je energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Dit scheelt je zo €385 per jaar.

Direct overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Westhoek

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. energieleverancieractie.nl kun je onmiddellijk energieprijzen Westhoek vergelijken. Vul postcode + huisnummer en gas/licht inschatting in en vind snel het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Klik dan op de overkoepelende merksite. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek à la minute de beste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Ouwerkerk afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Westhoek?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Westhoek juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Westhoek? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een aantal van standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Vattenfall, NLE, Eneco, Greenchoice + Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Budget Energie berekend met een consumptie van 1600 kWh – 3650 kWh stroom plus 850 m3 – 1600 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: doorzoek wel de voorschriften van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Westhoek. Op het moment dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe energiemaatschappij. In deze mail of brief vind je de prijzen en kleine lettertjes (denk aan aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kan je kosteloos en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Jullie oude energiecontract wordt opgezegd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Dikwijls dien je dit te doen een paar dagen voor de overstapdatum, maar het kan ook best 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij communiceert dit weer richting de “vroegere” energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Westhoek. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verlagen. Tevens incasseer jij een overzicht + eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “abonnementen van Anode Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zonne-energie en windenergie. Veel leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen halen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor op jouw woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente het Bildt.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Atag, Remeha, Vaillant of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elke maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval jij de energievraag vermindert kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Westhoek

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Westhoek en bespaar op gas en licht!