Energieleveranciers Wergea Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wergea vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle unieke kortingsacties die jij via de sites van aanbieders zoals E.ON en HVC kunt vinden. Overstappen gaat handig en snel. Op de site doorzoek jij toepasbare aanwijzingen en adviezen voor het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wergea

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Wergea? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met factoren als: energieconsumptie en woning. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook schenken de meeste aanbieders een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €135 tot €255. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Haarlemmerliede.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een complexe berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wergea juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Daarop volgt een tabel met relevante energiecontracten. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Hulp nodig bij het schatten van gas en stroom verbruik? Hieronder vind jij het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.025 kWh 2.000 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende providers vergelijken. Van Energieflex tot aan Innova Energie.

Besparen op je energie

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €375 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wergea

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van de vergelijker kan men eenvoudig energieprijzen Wergea vergelijken. Geef je woongegevens en gas/licht inschatting in en bekijk eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zeker contract? Ga dan verder naar site van de leverancier. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en vind direct de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Lees nu verder over goedkoopste energie in Oude Meer afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Wergea?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Wergea juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Wergea? Op deze pagina vind jij een opsomming met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, NLE, Essent, Vattenfall, Pure Energie maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Oxxio met een verbruik van 1550 kWh t/m 2650 kWh stroom en 1350 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: doorzoek altijd de voorwaarden van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Wergea. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde aanbieder. In dit schrijven lees jij de kosten en voorwaarden (zoals verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van het contract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Jouw vorige gas & licht pakket wordt opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” leverancier. In de regel moet dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” leverancier speelt de standen door aan jouw oude energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Wergea. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment aanpassen. Ook krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “gas licht Fenor“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Onder andere gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante keuzes zijn wind en zon (stroom). Veel van de aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Leeuwarden.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een AWB, Nefit, Atag, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket doet hier aan mee. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Wergea

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Wergea en bespaar op gas en licht!