Energieleveranciers Weiteveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Weiteveen vergelijken gaat eenvoudig door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle aantrekkelijke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Clean Energy of HVC kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en rap. Op deze website vind je handige informatie en support t.b.v. het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Weiteveen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Weiteveen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: stroom- en gasverbruik en adres. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast hanteren veel leveranciers een flinke welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €85 – €270. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Huins.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met best een moeilijke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Weiteveen juni 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Dan volgt een opsomming met de beste energiebedrijven. Je vindt zo handig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Hulp nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Hier vind je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 2.000 kWh 650 m³
2 bewoners 2.150 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 2.025 m³

Alle aanbieders

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Qwint.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Vind de goedkoopste leverancier. Bespaar tot wel €345 per jaar.

Gelijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Weiteveen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Via onze zoekmachine kan jij meteen energieprijzen Weiteveen vergelijken. Vul jouw locatie & stoom/gas verbruik in en vind ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en bekijk onmiddellijk de beste of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Oud Gastel afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Weiteveen?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Weiteveen juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Weiteveen? Op energieleverancieractie.nl vind jij een aantal van standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Essent, Vattenfall, Eneco, Pure Energie maar ook ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Qurrent gerekend met een verbruik van 2450 kWh t/m 3450 kWh stroom en 850 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: controleer zeker even de voorschriften van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Weiteveen. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde energieaanbieder. Daarin lees je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (denk hierbij aan regiotoeslag, opslag duurzame energie, leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Je werkende pakket wordt opgezegd. Dikwijls zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energieaanbieder. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieaanbieder communiceert dit weer richting de “vroegere” leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Weiteveen. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment corrigeren. Daarbij incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “gas licht DELTA“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Denk aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De bedrijven kopen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Emmen.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een AWB, Nefit, Remeha, Atag of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je het verbruik van energie reduceert zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Weiteveen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Weiteveen en bespaar op gas en licht!