Energieleveranciers Oud Gastel Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oud Gastel vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel aantrekkelijke aanbiedingen die je niet via de website van bijv. Huismerk Energie of MAIN Energie kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en prettig. Hieronder bekijk je handige gegevens en handreikingen t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Oud Gastel

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Oud Gastel? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en woning. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energiekosten. Dit bepaalt maar voor een deel je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook hanteren flink wat leveranciers een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €100 tot €235. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Ansen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over nogal een flinke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oud Gastel juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarop check je een opsomming met relevante energie aanbieders. Je vindt zo vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Moeite bij het invullen van jouw energieconsumptie? Hier detecteer je het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.850 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.675 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.075 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot aan NLE.

Besparen op je energie

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €355 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oud Gastel

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van onze speciale vergelijker kan je rap energieprijzen Oud Gastel vergelijken. Vul postcode + huisnummer + energieverbruik in en vind probleemloos de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een zekere aanbieder? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en vind snel de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Hoogland afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Oud Gastel?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Oud Gastel juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Oud Gastel? Hier lees je een lijstje met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Vattenfall, NLE, Pure Energie, Essent en ook Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent met een verbruik van 1550 kWh – 3950 kWh stroom en 850 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: doorzoek ten alle tijde de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Oud Gastel. Als jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de aankomende energiemaatschappij. Daarin tref je afgesproken prijzen en extra regels (onder andere opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Jullie oude energiepakket zal worden beëindigd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige energieleverancier. In de regel dien je dit te doen zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieleverancier stuurt de standen door naar de eerdere energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Oud Gastel. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd verlagen. Bovendien krijgen jullie de eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “abonnement bij Coteq Netbeheer“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zonne-energie en windenergie. De meeste leveranciers hebben dat in hun portfolio. De aanbieders reserveren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Halderberge.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Intergas, Nefit, Atag, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Brabant.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij de energievraag reduceert kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Oud Gastel

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Oud Gastel en bespaar op gas en licht!