Energieleveranciers Ansen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ansen vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle speciale aanbiedingen die jij via de sites van bijv. Clean Energy en NLE kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en snel. Op energieleverancieractie.nl vind jij praktische details en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ansen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Ansen? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met factoren als: energieverbruik en postcode. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energiekosten. Dat beslaat maar beperkt de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder bieden sommige leveranciers een hoge welkomstpremie bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €175 – €195. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Knegsel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over nogal een gecompliceerde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ansen juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Daarop vind je een resultatenpagina met de goedkoopste energie aanbieders. Je selecteert simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten gepiept. Advies nodig bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op deze pagina vind jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.450 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.150 kWh 2.100 m³

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Energieflex tot aan Qwint.

Makkelijk besparen op energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Een snelle overstap

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Ansen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Middels onze tool kun je moeiteloos energieprijzen Ansen vergelijken. Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in, en vind rap de goedkoopste leverancier. Meer details over een zeker contract? Bekijk dan site van de leverancier. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en ontdek à la minute de beste of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Smalle Ee afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Ansen?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Ansen juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Ansen? Onder dit stukje vind je een ranglijst van meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, Essent, Vattenfall, Greenchoice, Eneco maar ook Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers op basis van een verbruik van 1950 kWh tot 2850 kWh stroom en 800 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: controleer altijd de opgestelde regels van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Ansen. Als je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de nieuwe energieaanbieder. Hierin vind jij de overeengekomen kosten en extra regels (zoals aansluitkosten, regiotoeslag, energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat lopende gas & licht pakket zal worden opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je verhuizen? Jij zult dan doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” aanbieder. Meestal gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energiemaatschappij communiceert dit weer richting je voormalige energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Ansen. Hiervoor krijg je een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment verlagen. Tevens krijg jij een eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “Cogas contract“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De bedrijven halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente De Wolden.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Intergas, Nefit, Remeha, AWB of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je jouw eigen verbruik weet te verkleinen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Ansen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Ansen en bespaar op gas en licht!