Energieleveranciers Huins Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Huins vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle speciale welkomstacties die jij via de sites van onder andere Allure Energie of Vrijopnaam kan afsluiten. Overstappen gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Hier vind jij praktische aanwijzingen en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Huins

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Huins? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van aspecten als: energieconsumptie en locatie. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate de energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast hanteren flink wat organisaties een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €140 tot +/- €190. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Reutum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een behoorlijk complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Huins juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop volgt een overzicht met relevante energieleveranciers. Je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Tips gebruiken bij het invullen van jouw energieconsumptie? Hieronder detecteer je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 675 m³
2 personen 2.375 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.925 m³

Complete vergelijking

Alle gangbare providers vergelijken. Van Budget Energie tot aan Vrijopnaam.

Flink besparen op jouw energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Bespaar tot wel €405 per jaar.

Direct overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Huins

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Middels de vergelijker kun jij onmiddellijk energieprijzen Huins vergelijken. Vul jouw locatie en stoom/gas verbruik in en kies à la minute de goedkoopste maatschappij. Meer details over een zeker pakket? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en vind à la minute de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Ansen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Huins?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Huins juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Huins? Op deze pagina doorzoek jij een lijstje met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Essent, NLE, Greenchoice, Pure Energie en ook Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie op basis van een verbruik van 2200 kWh – 3900 kWh stroom en 950 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: bekijk uiteraard de condities van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Huins. Nadat jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande maatschappij. Aan de hand daarvan bekijk je afgesproken prijzen en voorwaarden (bijvoorbeeld vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw oude contract wordt stopgezet. In de regel krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. In de meeste gevallen moet dit iets voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 2 weken na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energieleverancier communiceert dit weer richting jouw “oude” maatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Huins. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Voorts krijg jij een eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “De Vastelastenbond kosten“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante keuzes zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De aanbieders halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Littenseradiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij de energievraag weet te verkleinen kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Huins

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Huins en bespaar op gas en licht!