Energieleveranciers Weidum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Weidum vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt direct de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle tijdelijke acties die je niet via de website van onder andere Huismerk Energie of HVC ontvangt. Overstappen van energie gaat moeiteloos en vlug. Op deze pagina vergaar je handige informatie en adviezen ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Weidum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Weidum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: gas- en stroom consumptie en woning. Eveneens moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Daarnaast hanteren veel bedrijven een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €120 tot +/- €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Gytsjerk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met nogal een complexe rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Weidum mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Daarna doorzoek je een tabel met de beste energie aanbieders. Je ontdekt à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen no-time geregeld. Advies nodig bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Hieronder vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 625 m³
2 bewoners 2.475 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.775 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.350 kWh 1.900 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van E.ON tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op je energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €315 per jaar.

Probleemloos overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Weidum

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op basis van onze tool kan je onmiddellijk energieprijzen Weidum vergelijken. Geef je woongegevens & verbruiksgegevens in, en vind eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer info over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan site van de leverancier. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en ontdek onmiddellijk de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Oud Annerveen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Weidum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Weidum mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Weidum? Hieronder bekijk je een opsomming met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Essent, Greenchoice, NLE, Eneco + Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, ENGIE uitgaande van een verbruik van 1650 kWh tot 3550 kWh stroom en 900 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: controleer uiteraard de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Weidum. Wanneer je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de nieuwe maatschappij. Aan de hand daarvan vind jij alle tarieven en voorwaarden (onder andere netbeheerkosten, leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw actuele gas en stroom pakket wordt stopgezet. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf meestal het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” leverancier. Dikwijls moet dit zo’n week voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstapdatum. De toekomstige energieleverancier speelt de standen door aan jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Weidum. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij bewerken. Ook krijg je een overzicht + eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “gas licht De Vastelastenbond“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Onder andere een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De aanbieders reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Littenseradiel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een AWB, Nefit, Remeha, Atag of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra jij de energievraag vermindert kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Weidum

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Weidum en bespaar op gas en licht!