Energieleveranciers Wedde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wedde vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle speciale kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Essent en Leon Zeewolde kan afsluiten. Overstappen van energie gaat handig en is zo gepiept. Hieronder vind je functionele feiten en tips bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wedde

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Wedde? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en locatie. Ook moet je verder kijken dan exclusief de energiekosten. Dat bepaalt slechts deels de energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, netbeheerkosten, verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Bovendien bieden enkele bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €90 tot €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Grootegast.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over een aardig moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wedde mei 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Daarop check je een resultatenpagina met beschikbare energieleveranciers. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.850 kWh 750 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot Innova Energie.

Besparen op de energienota

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €375 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wedde

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. energieleverancieractie.nl kun jij direct energieprijzen Wedde vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruiksgegevens in, en zoek onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Meer details over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in site van de leverancier. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Bekijk de handige stappen rechts en achterhaal snel de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Ossenzijl afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Wedde?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Wedde mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Wedde? Nu doorzoek jij een opsomming met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Eneco, NLE, Essent, Pure Energie maar uiteraard ook Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2300 kWh tot 2550 kWh stroom en 1300 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over je energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: controleer altijd de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Wedde. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe aanbieder. Hierin zie jij afgesproken prijzen en regelgeving (denk aan netbeheerkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Je werkende gas & licht pakket zal worden opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: ga je verhuizen? Jij zult dan in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige aanbieder. Normaal gesproken moet dit iets voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Wedde. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment aanpassen. Daarbij krijg je een eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “stroom en gas van Cogas“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante alternatieven zijn wind en zon (stroom). Veel energiemaatschappijen doen hier aan mee. De organisaties reserveren zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Bellingwedde.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een AWB, Nefit, Intergas, Atag of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Groene windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw eigen verbruik minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Wedde

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Wedde en bezuinig op gas en licht!